Annonse
04:00 - 17. april 1998

Alina Fernández

Alina Fernández: Alina Oversatt av Hege Hammer 288 sider Aschehoug 1998Fader Castro BIOGRAFI. Castros datter har skrevet bok om sin far. Kanskje kunne det blitt bra, men da bør ikke datteren være en bitter, bortskjemt drittunge.

Annonse

Alina Fernández er eksilkubaner, 41 år gammel, bosatt i USA og ekstremt bitter på det kommunistiske regimet på Cuba. Ikke så spesielt noe av det, men Fernández er diktator Fidel Castros datter fra et forhold før revolusjonen og i hennes tilfelle er bitterheten rettet mot hennes egen far.

I følge datteren er ødeleggelesen av landet det eneste Castro har utrettet; «Personlig trodde jeg at Gud hadde forlatt landet…». Ser man på Cuba slik det fremstår i dag er det ikke vanskelig å si seg enig med henne. Alina er imidlertid en fortelling om det kommunistiske Cubas historie, sett gjennom øynene til et barn og deretter en voksen kvinne. Som historiefortelling er ikke boken mye verd, som personlig utlevering er boken langt mer avslørende overfor forfatteren enn for den berømte faren.

Uten perspektiver

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse