Annonse
04:00 - 27. mars 1998

Noter

Annonse

Noter

Paul O’Dette har blitt betegnet som det mest opplagte tilfellet av et geni som berører sitt instrument, riktig nok av Toronto Globe and Mail, men hvorfor ikke, luttspilleren fremfører seg selv og musikken på like uanstrengt og sjarmerende vis enten det nå skjer i form av solokonserter eller som continuo-del av den harpespillende Andrew Lawrence-Kings The Harp Consort som virkelig viser hva en gruppe strengespillende musikanter kan få til med verk som det ånder italiensk barokk av, men som oftest glir inn i hodene våre i sen-romantisk symfonisk prakt, se for eksempel på tilfellet med De fire Årstider, Vivaldis verk for potent barokkensemble som nylig er nylest og fremført på plate med denne musikergjengen i hovedrolle.

Paul O’Dette lever kanskje et liv i fortiden, men han relanserer dens kunstskatter i form av utsøkt musikalitet, bon gout, og en virtuositet som er frapperende. Og spiller du et instrument som er rekonstruert, slik lutten og dens musikalske familie i de fleste tilfeller er det, må du granske kildene nøye for å finne frem til instrumentets sjel, dets muligheter og begrensninger. O’Dette har samlet sin visdom i en bok som snart er ute, han er direktør for Boston Early Music Festival, jobber på Eastman School of Music og har et samarbeid med de fleste som betyr noe i den tidlige musikkens verden på samvittighet og rulleblad.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.