Annonse
04:00 - 02. januar 1998

Storverk for hardingfele

Annonse

Folkemusikk. Sven Nyhus og Musikk-Husets forlag står bak bøker og CD-er som er like spennende for hardingfelas utøvere som dens lyttere De fortjener et større publikum. Videre feires Hans W. Brimis 80 år og en ny plate med Meisterspel foreligger.Like før jul ble spelemannen Hans W. Brimi 80 år. Det har resultert i en vakker og variert innspilling med opptak fra 1957 til 1989, en plate som bør nå langt ut over den kretsen som allerede har oppdaget den norske folkemusikken ganske enkelt fordi dette er norsk «roots-musikk» på sitt beste.

Ingen har så mage topplasseringer fra Landskappleiken som Brimi. Han debuterte i NRK 10. januar 1935 noen måneder før Nygaardsvold skulle bli statsminister i en arbeiderpartiregjering, flyplassen Fornebo er såvidt påbegynt, Stein Mehren ikke engang født.

Feiringen av Brimi har også resultert i boken Den vare tonen. Musikken han spiller tar deg fra det djerveste og friskeste til det mest vare og lyriske, det nyskapende ved Brimis spill er at han har gitt tradisjonsmusikken på vanlig fele en lyrisk dimensjon som var fremmed og ukjent for mange. Brimi er en lyriker med fele.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse