Annonse
04:00 - 02. januar 1998

Bildeflom i galskapens kaos

Annonse

Billedkunst. Sinnssyke malere fra Gugging i Østerrike selger bildene sine for 50 000 mark og mer, kritikere sammenligner dem med Picasso og Miró – markedssuksessen til psykotikerverkene har fått debatten om geni, kunst og vanvidd til å blusse opp igjen.

AV STEFAN KLEIN

Svart som natten er skriften på veggen og skyggen over solsikkeengene: DJEVELGUD. De ti bokstavene betegner en monstrøs figur med gresskarformet hode og diverse kjønnsdeler: mellom bena to peniser, over dem en mannshøy vagina.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.