Annonse
04:00 - 02. januar 1998

År 2.000 var i fjor

Annonse

Med feiring av nyttår har vi et oppdiktet tidsskifte som lar tilværelsen henge bedre sammen der vi går fra noe til noe nytt. Vi har roller vi forlater og roller vi ikler oss.

Vi går fra å overleve til å leve, fra å være lidende til å bli vitende, fra den intellektuelle dekadanse til den akademiske ydmykhet, fra å være informasjonsanalfabeter til å bli symbolanalytikere, fra sosialkonstruktivisme til holisme, fra Derrida til Heidegger, fra Hugh Grant til Tim Roth, fra supermakter til girlpower, og til sist, vi forlater se-meg-hør-meg til fordel for fingerspitzgefühl.

Vi kobler tallet det offentlige «1997» til Tony Blair, Spice Girls, Marslandingen, sauen Dolly, kometen Hale-Bopp, Tamagotchi og sjakkspillet Deep Blue, samt Diana, Versace, mor Theresa, norske Syse og Nordhus. Den offentlige tidskalenderen forankret i vårt hode ordner således årets hendelser skarpt adskilt fra det neste.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse