Annonse
04:00 - 02. januar 1998

År 2.000 var i fjor

Annonse

Med feiring av nyttår har vi et oppdiktet tidsskifte som lar tilværelsen henge bedre sammen der vi går fra noe til noe nytt. Vi har roller vi forlater og roller vi ikler oss.

Vi går fra å overleve til å leve, fra å være lidende til å bli vitende, fra den intellektuelle dekadanse til den akademiske ydmykhet, fra å være informasjonsanalfabeter til å bli symbolanalytikere, fra sosialkonstruktivisme til holisme, fra Derrida til Heidegger, fra Hugh Grant til Tim Roth, fra supermakter til girlpower, og til sist, vi forlater se-meg-hør-meg til fordel for fingerspitzgefühl.

Vi kobler tallet det offentlige «1997» til Tony Blair, Spice Girls, Marslandingen, sauen Dolly, kometen Hale-Bopp, Tamagotchi og sjakkspillet Deep Blue, samt Diana, Versace, mor Theresa, norske Syse og Nordhus. Den offentlige tidskalenderen forankret i vårt hode ordner således årets hendelser skarpt adskilt fra det neste.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.