Annonse
04:00 - 02. januar 1998

Apropos Gammelt nytt – år og annet

Annonse

Ny mann er like utfordrende som nytt år. Og når de to faller sammen i tid, kan det bli nesten for mye, selv for en ringrevinne. I denne vår postmoderne digital-teknologiske tidsalder, er det i grunnen merkelig at det ikke går an å gripe fjernkontrollen med begge hender og spole seg langt inn i januar for å se om ikke livet er enklere og ikke så fullt av penibel innledningsfase-materiale og ditto nyttårsforsetter da. Dersom ultimo januar-handlingen er uforståelig, er det bare å spole tilbake noen dager, for å se hva som gikk galt, eller alternativt hvorfor man allerede har tannbørsten hans på badehyllen, og halve CD-samlingen samt alt skittentøyet hans i resten av leiligheten. Uansett er spørsmålet: Var det noe jeg sa? Men før tidsmaskinen blir oppfunnet, er man nødt til å gjennomleve følgende scenarioer:

«Jeg pleier ikke å gjøre sånt», sier Han kanskje når man oppsummerer ens første møte som var kommet til den grålyse vintermorgen før man hadde fått greie på hva den andre jobbet med, for eksempel. Det han egentlig mener, er: «Jeg gjør sånt rett som det er, men jeg trodde ikke jeg skulle komme til å se deg igjen». Greit nok, og takk det samme, kan man tenke. På tide å skifte samtaleemne.

«Jeg er ikke så veldig opptatt av porno», sier han da. Overraskende tydelig artikulert, ettersom mesteparten av hjernekapasiteten hans i samme øyeblikk er bundet opp av tanken «Herregud, bare hun ikke oppdager at jeg er i besittelse av den største samlingen herremagasiner som finnes i privat eie». Akkurat den er ikke så vanskelig å parere. Dersom man slumper til å finne en voksenfilm mellom «Sofies valg» og «Mitt Afrika» i videohyllen hans, tar man den bare frem, kikker litt på den og sier: «Ja – det er hva jeg kaller en penis!» Så er det temaet ute av verden, i det minste for en stund.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse