Annonse
04:00 - 17. januar 1997

Postmoderne koseprat på Geilo

Etter vinterens ganske frodige statsvitenskap-debatt i Morgenbladet og dels i Dagbladet, var det duket for store slag og kontroverser da statsviterne møttes denne uken på sin årlige fagkonferanse. 

Annonse

Men de som ønsket blod ble nok skuffet, de store motsetninger og radikale debatter uteble. Allikevel var konferansen viktig da den både dempet motsetninger og legitimerte at også «konstruktivistiske» tilnærminger kan gi interessante innsikter.

Sjelden har vel en konferansearrangør vært heldigere med valg av tema enn årets arrangører på Geilo. Etter flere uker med «oppvarming» i avisspaltene, var årets tema for plenumsdebatten; «Statsvitenskapen som diskurs. Søkelys på den postmoderne fagkritikken» som bestilt for en faglig oppfølging av det hele. Mer aktuell kan man ikke bli, og en faglig diskusjon var så absolutt på sin plass etter en debatt som var preget av flere temaer og løse påstander.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse