Annonse
04:00 - 16. mai 1997

Men politikken var ikke død…

Annonse

Full oppløsning?: De politiske partiene hører til fortiden. I dag er informasjonsstrømmen overveldende og den enkeltes livsverden fragmentert: Offentligheten er global og lokal på samme tid; Toyota har større omsetning enn Norges BNP. Høyre har mistet en tredjedel av sine medlemmer på bare fem år – og alt er relativt. Men politikken var ikke død. Av Øyvind Jæger.

Ikke alle er forundret over at folk finner livet mer meningsfullt uten et partimedlemskap. Man kan mene partiene har seg selv å takke. Det ideologiske rommet mellom dem er klappet sammen og profesjonelle politikere henfaller til den reneste kakling om detaljer i en dagsorden satt av tabloide medier. Partiene er til forveksling like og beskjeftiger seg med spørsmål stadig flere opplever som aldeles irrelevante.

“”Full oppløsning?: De politiske partiene hører til fortiden. I dag er informasjonsstrømmen overveldende og den enkeltes livsverden fragmentert: Offentligheten er global og lokal på samme tid; Toyota har større omsetning enn Norges BNP. Høyre har mistet en tredjedel av sine medlemmer på bare fem år – og alt er relativt. Men politikken var ikke død. Av .

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse