Annonse
04:00 - 19. september 1997

Den nye digitale «friheten»

Annonse

IT-blikk mot fremtiden: Skandinavias største varemesse for data og telekom, Norbit ‘97, ble arrangert forrige uke i Oslo. Reportasje Jeg fikk navneskilt med PDF 417 strekkode, alle mine informasjonsteknologiske ønsker registrert svart på hvitt for hurtig nedlasting og avlesning hvis jeg virkelig skulle vise oppriktig digital interesse. Jeg hektet skiltet på jakkeslaget og følte meg klar for å mingle med messemassene og spille det nye spillet i en ny verden: livet under den informasjonsteknologiske revolusjonen. Norbit ‘97. Ved inngangen blir jeg møtt av ikke-digital push-teknologi – nesten realtime messenyheter fra PC World Norge – før jeg snur meg sakte etter den skjøre lyden av det som høres ut som tivolimusikk. Jeg får øye på skjermen og et monster av en kvinne i amerikanske dyner – «Damn dog» – som klikker dørene åpne – «Java here!» – åpner dem mot et løfte om hundre prosent frihet. Innenfor hviler den moderne digitale teknologien, frihetens perfekte interface – Java hvor? – på et lysteppe av blå neon.

Den nye verden

Jeg skjønner etterhvert at jeg befinner meg i Den Nye Verden, en stand viet Java-basert Network Computing som er en av årets digitale hypes.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Nok en gang blir klassisistene karakterisert som konservative og reaksjonære
Journalisten kunne tatt buss fra Oslo til Göteborg klokken 9.
FFAC kan ha et oppriktig ønske om å hedre søstrenes kunstsamlermor.