Annonse

Annonse

04:00 - 19. september 1997

Den nye digitale «friheten»

IT-blikk mot fremtiden: Skandinavias største varemesse for data og telekom, Norbit ‘97, ble arrangert forrige uke i Oslo. Reportasje Jeg fikk navneskilt med PDF 417 strekkode, alle mine informasjonsteknologiske ønsker registrert svart på hvitt for hurtig nedlasting og avlesning hvis jeg virkelig skulle vise oppriktig digital interesse. Jeg hektet skiltet på jakkeslaget og følte meg klar for å mingle med messemassene og spille det nye spillet i en ny verden: livet under den informasjonsteknologiske revolusjonen. Norbit ‘97. Ved inngangen blir jeg møtt av ikke-digital push-teknologi – nesten realtime messenyheter fra PC World Norge – før jeg snur meg sakte etter den skjøre lyden av det som høres ut som tivolimusikk. Jeg får øye på skjermen og et monster av en kvinne i amerikanske dyner – «Damn dog» – som klikker dørene åpne – «Java here!» – åpner dem mot et løfte om hundre prosent frihet. Innenfor hviler den moderne digitale teknologien, frihetens perfekte interface – Java hvor? – på et lysteppe av blå neon.

Den nye verden

Jeg skjønner etterhvert at jeg befinner meg i Den Nye Verden, en stand viet Java-basert Network Computing som er en av årets digitale hypes.

Lese mer?

UKEPASS
59,-
per utgave
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 199,-
per måned
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer eAvis og tilgang til hele arkivet med over 50 000 artikler.

Annonse