Annonse
04:00 - 19. september 1997

Den nye digitale «friheten»

Annonse

IT-blikk mot fremtiden: Skandinavias største varemesse for data og telekom, Norbit ‘97, ble arrangert forrige uke i Oslo. Reportasje Jeg fikk navneskilt med PDF 417 strekkode, alle mine informasjonsteknologiske ønsker registrert svart på hvitt for hurtig nedlasting og avlesning hvis jeg virkelig skulle vise oppriktig digital interesse. Jeg hektet skiltet på jakkeslaget og følte meg klar for å mingle med messemassene og spille det nye spillet i en ny verden: livet under den informasjonsteknologiske revolusjonen. Norbit ‘97. Ved inngangen blir jeg møtt av ikke-digital push-teknologi – nesten realtime messenyheter fra PC World Norge – før jeg snur meg sakte etter den skjøre lyden av det som høres ut som tivolimusikk. Jeg får øye på skjermen og et monster av en kvinne i amerikanske dyner – «Damn dog» – som klikker dørene åpne – «Java here!» – åpner dem mot et løfte om hundre prosent frihet. Innenfor hviler den moderne digitale teknologien, frihetens perfekte interface – Java hvor? – på et lysteppe av blå neon.

Den nye verden

Jeg skjønner etterhvert at jeg befinner meg i Den Nye Verden, en stand viet Java-basert Network Computing som er en av årets digitale hypes.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.