Annonse
04:00 - 30. mai 1997

Welcome to the Dollhouse

Annonse

Regi: Todd Solondz

USA 1996Ungdom, ungdomNerdene tar ikke hevn. Om noen tenåringsfilm skulle anbefales til skolebruk, så ville denne vært en klar kandidat.En utekstet versjon og slang-ordbøker ville nok være det mest pedagogiske alternativet for elevene (såvel som for oversetteren).

Fra vaskeseddelen: «Welcome to the Dollhouse er en svart forstadskomedie om Dawn Wiener, hvis liv er hel-svart, unntatt noen ganger da det er enda svartere. Ungdomsskolen er minst like ille som man husker den. Hjemmelivet domineres av en sprudlende lillesøster som spretter rundt i rosa ballettdrakt, er et levende oppslagsverk over «husreglene»&aldri gjør noe galt.»

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Hun setter seg på beaten, og eier den.»
«En æresdom kan, i motsetning til en landssvikdom, ikke sones.»