Annonse
04:00 - 30. mai 1997

Skyggeboksing mot vold

Annonse

Regjeringens forslag til lovendringer for å få bukt med voldsbruken i bildemediene vil trolig ikke føre til forandringer i praksis når det gjelder dataspill. Det mener styreformann Sigurd Rinde hos spillprodusenten Funcom AS. På samme måte som man har en felles pornobestemmelse for alle bildemediene i Straffelovens § 211, ønsker regjeringen nå at voldsskildringer reguleres av en oppgradert § 382 for samtlige medier. Også TV og videofilm skal inn under denne paragrafen, som erstatter dagens bestemmelser i Film- og videogramloven. Kriteriene endres fra «forrående» og «moralsk nedbrytende» i den gamle loven til «utilbørlig bruk av grove voldsskildringer» i Straffelovens § 382.

Det er også nytt at dataspill og CD-rom kommer inn under denne paragrafen.

Kulturministeren uttalte på pressekonferansen for en uke siden at dette innebærer en liberalisering på ytringsplanet, men ingen liberalisering av voldsperspektivet.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse