Annonse
04:00 - 30. mai 1997

Gleden ved tobakken

Annonse

Fredag den 30. mai er den internasjonale røykfrie dagen. I den enorme litteraturen om røyking blar vi oss bekymringsløst forbi de kjedelige antirøykepamflettene og presenterer en av mellomkrigstidens pasjonerte røykere: Øvre Richter Frich.

BOKKRONIKKEN

«Det er skrevet mange og store bøker om tobakk: dens merkelige historie, dens utvikling fra hine dager, da huroner og irokeser satt om leirbålene og dampet på sine piper uten å bli forstyrret av den hvite mann, like til vår nervøse tid, hvor de tørrede blad av den eksotiske plante er blitt en altomspennende verdensartikkel, kjent og kjær i alle folkets lag og samtidig foraktet og forbannet av dem, hvis ideer kretser om askese og forbud.»

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse