Annonse
04:00 - 30. mai 1997

All makt (Absolute Power)

Annonse

Regi: Clint Eastwood

USA 1996Tyv i maskinerietClint for Clint’s sake. Den korrupte presidentens maskineri. Et hint fra Clintern til Clinton?Clint Eastwood regisserer Clint Eastwood som spiller den tilårskomne tyven Luther Whitney, som under et innbrudd slumper til å overvære en brutal date rape in spe av husets frue, som dør. Hvem han er? Selveste presidenten, spilt av Gene Hackman.

Presidentens stabssjef spilles av den knitrende geniale Judy Davis; kjent fra bl.a. annet Hustruer og ektemenn, Naken lunsj og – ikke å forglemme: Coen-brødrenes Barton Fink, der som den manierte venninnen til «Faulkner». Bare navnet hennes er nok til å fremkalle høye, skingrende latterbyger på gode dager, ikke minst etter en scene her, hvor hennes flørtende, flaue koketteri synes som skapt for et nummer hvor hun danser med presidenten, smigret ned i skosålene av en gave hun tror hun har fått av ham. Den er egentlig sendt av Whitney som en påminnelse fra åstedet, der hun kom til og tok seg av opprydningen.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Har vi egentlig råd til å la en stor del av elektoratet seile sin egen sjø?»