Annonse
04:00 - 18. april 1997

Frøken Smillas fornemmelse for snø

Annonse

Regi: Bille August

Tyskland/USA/Danmark 1996Frøken detektiv og ismysterietFilm. Bille August har med Frøken Smillas fornemmelse for snø laget en actionfilm som bør vises på alle gamlehjem.Nå er det snart på tide at Bille «slow hand» August lager en liten og upretensiøs film igjen. Det begynner å bli lenge siden Zappa (1983), et av mine kjære minner fra de tidlige tenårene.

August er utdannet stillfotograf. Det er kanskje derfor filmene hans består av færre og færre levende bilder. Frem til og med Den gode viljen var det interessant å følge ham, men så ble August tydeligvis angrepet av filmatisk leddgikt. Han er hva man på engelsk kaller «heavy handed», så hvorfor har han satt i gang med en thriller?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse