Annonse
04:00 - 04. januar 1997

T. Coraghessan Boyle

Annonse

Tortilla på grensen,

Oversatt av John Erik Bøe Lindgren,

404 sider, CappelenRasismens anatomiEt tortillateppe har senket seg mellom nord og sør, mellom USA og Mexico, og de som sniker seg over grensen må regne med mye dårligere behandling enn gringoenes kjæledyr. En stor roman fra T. Coraghessan Boyle.Det innvandrer, såvidt jeg vet, flere mennesker til USA hvert år enn noe annet land. Kanskje hovedårsaken til dette er at landet stort sett består av innvandrere. Den amerikanske grunnloven sier til og med at ulovlige innvandrere har grunnleggende rettigheter, noe jeg ikke får til å henge helt i hop med et av temaene i Tortilla på grensen: Ulovlige innvandrere fra Mexico som lever i stadig frykt for å bli sendt med buss tilbake til hjemlandet.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse