Annonse
04:00 - 04. januar 1997

Sakprosa på seminar

Sakprosaen har vært oversett som litteratur. Nå skal den under lupen på seminar. I januar begynner et hovedfagsseminar om sakprosa ved Institutt for nordistikk og litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo. Det skal utvide sakprosaens tradisjonelt marginale plass i norsk skole og forskning.

Annonse

Bakgrunnen for seminaret er tilknytningen til Norsk Sakprosa; et forskningsprosjekt som i forrige uke utga sin andre årbok, Forbildets forbilder, og som i 1998 vil resultere i verket Norsk sakprosas historie. Til seminaret kommer det gjesteforelesere blant annet fra et tilsvarende sakprosaprosjekt i Sverige. Det er litteraturforskeren Per Thomas Andersen som skal lede seminaret sammen med språkforskeren Kjell Lars Berge.

– Vi har hatt forelesninger i forbindelse med Norsk Sakprosa i flere semestre. Med dette seminaret skal sakprosaen integreres i emnekretsen for hovedfaget i nordisk språk og litteratur, sier Andersen.

– Hvordan vil du definere eller karakterisere sakprosa?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.