Annonse
04:00 - 31. januar 1997

På vei mot en bragd

Annonse

Ottar Grepstads Det litterære skattkammer innleder en virkelig storsatsning på sakprosafeltet i Norge. Boken er en fornøyelse å lese i seg selv.

BOKKRONIKKEN: KOLBEIN FALKEID JR.

«Sakprosaen kan kalles mer naiv, mer mystifisert, mindre selvreflektert enn andre symbol- og språkspill», skriver Georg Johannesen og understreker dermed behovet for en sakprosaens «poetikk». Sakprosa har vært oppfattet som brukslitteratur og normalprosa, definert negativt som litteratur uten bevisste kunstgrep og med et direkte forhold til virkeligheten. Dermed karakteriseres sakprosaen først og fremst gjennom sitt innhold, mens de stilistiske sidene forblir ureflekterte. Igjen med Johannesen: «Han skriver så godt = Han tenker så dårlig», og omvendt.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.