Annonse
04:00 - 04. januar 1997

noter

Annonse

noterHva skal det nye året bringe på den klassiske musikkfronten? Temmelig meget, tror jeg, og etter de omkring 200 innspillingene jeg anmeldte på platesidene her i fjor står konseptet fast: Leser du Morgenbladet hver uke får du i 1997 ikke mindre enn 300 innspillinger anbefalt innen kategoriene klassisk, jazz og folkemusikk. Klassisk musikk betyr alle noter som kan krabbe og gå fra de eldste tider gjennom middelalder, renessanse og barokk til romantikken og vårt eget århundres musikk. Samtidsmusikkens ulike uttrykk kommer også med, og det som er interessant av den norske kunstmusikken som skrives i dag.

En ting er sikkert: Du vil bli provosert. For det er langt fra alt som slipper inn i det heller kresne platebiblioteket mitt.Hva kommer fra ECM – plateselskapet som hadde flere produksjoner med blant årets fem beste plater her i Morgenbladet?

Du kan vente deg mer musikk fra Giya Kancheli. Caris Mare heter produktet, det er komponert av den georgiske Kancheli og tilhører bølgen av ny-religiøs musikk. Blant solistene denne gang finner du Jan Garbarek, bratsjisten Kim Kashkashian og klarinettisten Eduard Brunner sammen med Stuttgart Kammerorkester og dirigenten Russel Davies.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse