Annonse
04:00 - 04. januar 1997

Klassekampens redaktører

Annonse

Klassekampens redaktør Paul Bjerke trodde jeg rettet et «voldsomt personangrep» mot hans kulturredaktør den 12. desember. Jeg skulle visstnok være «svært oppbrakt» over at Klassekampen anmeldte Eivind Røssaaks Skrujern, kanoner og trojanske hester.

Selvfølgelig er det i dag «vanlig» som Paul Bjerke påpeker at en avis anmelder sine medarbeidere. Mitt poeng var at Røssaak selv bestilte bokomtalen fra et miljø han alene kjenner til. Det var ikke «avisa», men kulturredaktøren selv som skaffet teksten som presenterte boken – noen anmeldelse var det knapt.

Klassekampens redaktør mener det er helt meningsløst av meg å stille slikt på linje med at «samboere omtaler hverandre». Der må jeg minne ham om at ordet gråsoner var nevnt i nesten hvert avsnitt – for øvrig helt «vanlig» i aviser for tiden. Men poenget var nettopp ikke å stille på linje, men å skille mellom gråsoner og overtramp. Jeg påpekte Røssaks overtramp som «uvanlig» for en mann fra et dekonstruktivistisk miljø.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Nevnte paragraf gir nemlig kun visse minoritetsgrupper, som Alis, et vern mot «dehumanisering» og andre «hatefulle ytringer».