Annonse
04:00 - 04. januar 1997

Fra tekst til hypertekst

Annonse

George Landow, professor i engelsk og kunsthistorie ved Universitet i Brown, gjestet nylig Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitet i Oslo. Landow er en internasjonalt kjent teoretiker innenfor områdene hypertekst og design av elektroniske tekster.

For Landow representerer hypertekst en viktig mutasjon av den tradisjonelle, skrevne tekst. Hypertekst utfordrer det lineære i en bok, fordi den overgår grensene mellom teksten og det den refererer til. Dessuten innebærer hypertekst at forfatterens autoritet og makt ikke lenger er like tydelig.

- Hvordan vil du definere hypertekst og hva er så spesielt ved denne måten å bruke skriften og språket på?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.