Annonse
04:00 - 04. januar 1997

100 prosent gorilla

Annonse

En ny biografi skildrer den amerikanske maleren Edward Hopper som depressiv tyrann og kvinnefiende.

Amerikas «uoppdagede herligheter» var det først Edward Hopper som oppdaget og avdekket, skrev hans kone Jo stolt i dagboken sin i 1960. Nå synes Hoppers herligheter allestedsnærværende på postkort, plakater og bokomslag, de blir mangfoldig variert og sitert som reklamemotiver.

Maleren har med malerier som Nighthawks (1942), Cape Cod Evening (1939) eller Gas (1940) skapt hverdagslivets klassiske kjennetegn som enhver vestlig betrakter umiddelbart mener å forstå: tegn på fremmedgjøring, tomhet og urban tristesse, ensomhet og melankoli.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.