Annonse
04:00 - 04. januar 1997

100 prosent gorilla

Annonse

En ny biografi skildrer den amerikanske maleren Edward Hopper som depressiv tyrann og kvinnefiende.

Amerikas «uoppdagede herligheter» var det først Edward Hopper som oppdaget og avdekket, skrev hans kone Jo stolt i dagboken sin i 1960. Nå synes Hoppers herligheter allestedsnærværende på postkort, plakater og bokomslag, de blir mangfoldig variert og sitert som reklamemotiver.

Maleren har med malerier som Nighthawks (1942), Cape Cod Evening (1939) eller Gas (1940) skapt hverdagslivets klassiske kjennetegn som enhver vestlig betrakter umiddelbart mener å forstå: tegn på fremmedgjøring, tomhet og urban tristesse, ensomhet og melankoli.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse