Annonse
04:00 - 05. januar 1996

«Jesus må ha vært en psykopat»

Annonse

Som første perspektiv-artikkel på nyåret har vi valgt et intervju den norske filosofen Peter Wessel Zapfe avga rett før han døde for få år siden. Det er tidligere upublisert. Et ung students møte med en gammel, om litteratur og livsfilosofi, om Zapffes Om det tragiske, hans gudsforhold, om døden, og om menneskets vilkår i verden.

INTERVJUET Det gis en viss alder, visse sosiale og materielle betingelser, der studiet av filosofi kan være skjebnesvangert for et menneske, der innsiktene rammer hardt og nådeløst, de få som ikke bare virker forvirrende.

Et ungt, plastisk sinn, fullt av lidenskaper og visjoner, kan i verste fall lette fra sin ennå spede og usikrede plattform i tilværelsen for en dag å oppdage at det bare skimter en liten prikk langt der nede som minner om familiehygge, nabolag og barndomsvenner, en blink det kanskje ikke engang er istand til å lande på når luften er blitt for tynn.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.