Annonse
04:00 - 20. desember 1996

Ransom

Ransom Regi: Ron Howard USA, 1996 Pung ut eller pigg av Pengespill med egen unge som innsats. At ingen har tenkt på det før.

Annonse

Ransom er ikke en film som er laget av amatører. Si hva du vil om regissør Howard, men veldig mange liker filmene hans. Han leverer jo hva han lover, selv om han ikke nødvendigvis lover deg det du vil ha. Til og med innenfor sjangerene dvergfilm (Willow, 1988) og geriatri-science fiction (Cocoon, 1984) har han gitt folk det de syntes de kunne forvente av filmer med slike utgangspunkt. Sist vi så noe fra hans hånd, var det Apollo 13 som introduserte en hittil underkjent sjanger for publikum: nesten-ulykke filmen.

Og foran kameraet har vi vår venn Mel Gibson, med en karriere bak seg som både omfatter go-cartkjøring i Australias ødemark og som prinsen som for evig og alltid sørget for at Danmark falt litt uheldig ut i alle kompendier av populære munnhell.

Ransom handler om Tom Mullen, en nyrik sjef for et lite flyselskap som ikke har gått av veien for å sparke folk i balla i ny og ne for å oppnå det han vil. Men så blir hans lille sønn kidnappet, og skurkene ønsker seg en neve dollars og vel så det for å levere ungen tilbake. Mullen får etterhvert en solid mistanke om at kidnapperene ikke akter å levere barnet tilbake, og går derfor ut på lufta og tilbyr de tiltenkte løsepengene, to millioner dollar, som fangstpremie for den som sørger for at kidnapperene blir tatt.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse