Annonse
04:00 - 20. desember 1996

noter

Annonse

noter

Har du noensinne hatt lyst på nobel musikk? Nå foreligger snart dirigenten Andrew Davis og Royal Stockholm POs innspilling av musikk som har blitt spilt i anledning Nobelpris-seremoniene gjennom 90 år. Et spesielt prosjekt fordi det ikke kommer noen eventuell oppfølger til det før om 100 nye år.

Repertoaret reflekterer selvsagt den skandinaviske musikken, men også den internasjonale, for de aller fleste prisene går jo til ikke-skandinaviske land. Det er Finlandia som er plateselskap for produksjonen. Og det overnaturlige har fått sin plass: I Hilding Rosenburgs ballett Orfeus i staden blir den store Orfeus-statuen som står i bakgrunnen i Stockholm Konsertsal levende og tar en tur på byen for å lete etter Evrydike. Han tror han skal finne henne i en bar! Orkesteret har spilt inn tangoen fra dette verket. Nobel musikk.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse