Annonse
04:00 - 08. november 1996

Kierkegaard (s)om korrektiv

Annonse

Onsdag i forrige uke ble første offentlige møte i nystiftede Det Norske Søren Kierkegaard Selskap avholdt. – Kierkegaard som korrektiv er svært aktuelt i dag, sa foredragsholder Per Lønning. Selskapet ble stiftet i Oslo 21. mai i år, men ikke før i forrige uke ble det første offentlige møtet avholdt; i Det Norske Videnskaps-Akademis lokaler i Drammensveien. Tidligere biskop, dr.theol og dr.philos Per Lønning, som også er Kierkegaard-ekspert, holdt foredrag med tittel: Kierkegaardianerens dilemma: Å forholde seg eksistensielt til eksistensens tenker.

– Kierkegaards sentrale anliggende var å samle seg fullt og helt om eksistensen. Du er selv ansvarlig for det du gjør; det gjelder i hele vår tilværelse som mennesker, sa Lønning.

Lønning refererte til boken Kierkegaards sanne ansikt av franske Pierre Mesnard. Den tidligere biskopen mente det ikke finnes ett sant Kierkegaard-ansikt.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Myndighetene må legge til rette for at utenlandske studenter kan forfølge karrieremuligheter i Norge.»