Annonse
04:00 - 29. november 1996

Det kommunikative netropolis

Annonse

Når ny teknologi i dag gradvis antar språkets skikkelse står vi overfor en kulturell utfordring. Et mediepreget samfunn krever også at akademikere tilegner seg medieteknologisk innsikt. Denne måneden opphørte Telenors monopol på overføring av data og tale via kabel. Landets første nyhetsavis for internett ble lansert samtidig.

Norge har allerede en enorm tetthet av internettbrukere og tilveksten på internett er nå så høy at ethvert levende menneske på planeten skulle kunne bli surfere innen år 2003. I USA brukte Bill Clinton valg-argumentet «ethvert klasserom på internett». I Europa –hvor bare en av tyve skoler er oppkoblet mot USAs en av tre – arbeider en EU-kommisjon for at ethvert EU-skolebarn skal være i nettverket innen år 2000.

Telenor senker stadig telefonprisene og vil neste år muligens ta bort tellerskritt på lokaltakst – således vil enda flere kunne benytte seg av internett til elektronisk post og informasjonsoppslag. Men først når telefon, pc og tv legges i samme enhet med enkel betjening vil de fleste finne det like naturlig med internett som telefon.Intermedier.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse