Annonse
04:00 - 05. juli 1996

Sic transit gloria osloensis

Annonse

Eller: Oslo – Svinenes by. Av

At etikk heller sjelden er god butikk, det er en ubetinget sannhet, hvor mye enn den moderne forretningsetikk snur og vender på det. Så også når hestehandelen er politisk, hva Oslopolitikken denne ettervinteren og våren forbilledlig har vist oss. For hva har vi ikke opplevd under all bruduljen om taburettene, om ikke bekreftelsen på at i politikk og kjøpmannsskap, der er alt i salig skikk og helt ved det gamle: Det som stadig vekk teller, det er å selge grisen og beholde flesket…

I det følgende skal kastes visse streiflys over stort og smått som ikke ligner grisen i våre omgivelser – med det for øye å øyne skogen for bare trær i dette som først og sist er en svinenes by. Det gjenspeiler seg i byrommet og estetikken, det går igjen på trikken, og det settes på sin spiss når det muslimske befolkningsinnslaget får seg den på trynet, at er enhver salig i sin tro, så er det likevel ens svinetro som avgjør plassen en kan få blant de utvalgte.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse