Annonse
04:00 - 05. juli 1996

Quart: Hvor band tar av på glassmaneter

Annonse

Quart-festivalen i Kristiansand har fra starten i 1992 vokst fra å være en liten eksotisk flekk på det norske sommerfestival kartet, til å være den kanskje ledende innenfor populæremusikkgenren. Presseansvarlig for festivalen Pål Hetland forklarer. Intervjuet Quart-festivalen har hatt en jevn stigning i antall artister og besøkende, og ‘96-utgaven ser veldig sterk ut med navn som Nick Cave, Ministry, Coolio, Beck, Massive Attack, Black Grape og Chemical Brothers blant mange andre på plakaten, en ganske frisk stigning siden ‘92-utgaven hvor de internasjonale navnene var Boo Radleys og Spiritualized.

– Hvordan skal dere klare å toppe årets program?

– Du er inne på noe når du sier at vi har lagt ambisjonsnivået høyt nå i år, i forhold til i fjor. Toffen, som er bookingansvarlig og festivaldirektør, har bygd et velidig solid nett hos de forskjellige internasjonale agentene, og vi er veldig godt anerkjent i Europa, mer enn mange er klar over tror jeg. Så det vi må tenke på til neste år, er at vi velger de bandene som er inne i tiden, uten å ødelegge profilen vår med å bli ultra kommersielle. Vi vil holde det litt alternative preget, samtidig med at vi har noen store navn, som Nick Cave og Coolio i år.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse