Annonse
04:00 - 19. juli 1996

Noter

Annonse

Noter

Når Wim Wenders film Lisbon Story nå havner på norske kinolerret er det snakk om oppsiktsvekkende vital og mesterlig utført filmmusikk, så originalt som det originale kan fremstå. Gruppen er portugisisk, den heter Madredeus og kler navnet sitt. Musikken er en moderne avslepet akustisk folkemusikk, som virkelig fester seg etter filmens naturlige bruk av den. Så om du ikke skal se Wim Wenders fordi han er Wenders, så se Lisbon Story fordi vokalisten Teresa er sølvskinnende med i Madredeus.

Oslo Domkirke fortsetter sine konserter og lørdag er det Inger-Lise Ulsrud og Tor Johann Bøen som spiller Bach og Mozart på orgel og fiolin. Det skjer kanskje ikke så meget på konsertfronten i Oslo, men høstsesongen er bare et par tuba-pust unna, for Mahlers femte står for døren i Konserthuset når Oslofilharmonien åpner sesongen den åttende august, og Oslo Kammermusikkfestival kommer jo snart på banen også.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Jeg mener at Eggen tar feil når han mer enn antyder at man ikke skal skrive om kannibalisme. Hvis man ikke gjør det, lar man den koloniale historien om «de ville» bli siste ord.»