Annonse
04:00 - 19. juli 1996

Litterær 60-tallspunk

Fra han var tretten til seksten skrev Jim Carroll sine Basketballdagbøker (The Basketball Diaries). I 1978 kom boken ut i USA, og har siden den gang hatt en kultisk fanskare. Nylig ble den oversatt til norsk.

Annonse

Jim Carroll ble født i 1950, og begynte på det som skulle bli Baketballdagbøkene i 1963. Boken beskriver livet til tenåringen Carroll, som beveger seg fra en lovende basketkarriere til nesten å gå til grunne på heroin. Ærlig, med et språk hentet fra gaten, og med «det hasardiøse livet» som temmelig skjev ledestjerne.

Det har gått en liten menneskealder siden han skrev dagbøkene, og jeg spurte om han var lei av å prate om dem.

– Yeah, svarte han pronto.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse