Annonse
04:00 - 05. juli 1996

Hvorfor sier de kjærlighet når de mener sex?

(¿Por Que Lo Llaman Amor Cuando Quieren Decir Sexo?) Regi: Manuel Gomez Pereira Spania 1992 FILM Spanjoler og glad-porno Seksualitetens frigjøring på den iberiske halvøy - sett utenfra.

Annonse

Har ikke disse spanjolene noe begrep om begrensning? Enten er det spansk gullalder og Boabdil og Maimonides, eller så er det inkvisisjonen og Torquemada. Enten er det Franco og kvinner i svart fra topp til tå, eller så er det… dette.

Tenk deg at du er fra Mars, du er overanstrengt, du har kink i antennene og ømme øyestilker, og du vil på ferie. Naboen anbefaler Spania (billig øl, godt vær, egen parkeringsplass for UFOer) men den eneste tilgjengelig informasjon om Spania som du finner på Mars er nyere, spanske filmer. Ville du reist? Og i så fall, ville du fortalt det til noen?

Av nyere spansk film å dømme, er kroppsåpninger primært til for at de skal stappes igjen av andre menneskers utvekster. Spanjakker er blitt Lego™-brikker! Dette kan man tolke på flere vis, gjerne samtidig. «Den spanske kulturen er pulserende og kroppslig og all solen og sangria’en og de raske gitarsoloene gjør at de der nede har et sunt forhold til sin seksualitet,» for eksempel. Eller man kan påpeke at «diktaturet og kirken har undertrykket den spanske seksualiteten så lenge at de nå tar igjen for det tapte.» Hvis det er noen lovmessighet her, så si fra til meg den dag ayatollahene i Iran mister makten.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse