Annonse
04:00 - 12. juli 1996

Et spill kalt maktbalanse

Annonse

President Boris Jeltsin lovet velgerne stabilitet og kontinuitet. Nå har brakseieren den 3. juli gitt ham et mandat for dramatiske forandringer. Av i Moskva

Dette er mindre paradoksalt enn det høres ut. Med 54 prosent av de avgitte stemmene i ryggen har presidenten fått fornyet en etterhvert temmelig frynset legitimitet. Kommunistene representerte det eneste klare alternativet til Jeltsins politiske linje, og det er nå klart en gang for alle at den sentralistiske planøkonomi som de har kjempet for helt til det siste, ikke lenger er noen reell opsjon for Russland. Valget er gjort; markedet er kommet for å bli. Spørsmålet er bare hvordan det vil utvikle seg? Og da er det slik at den dype – lett kamuflerte – økonomiske krise landet er oppe i, tvinger Jeltsin til å handle raskt. Det har han da også folkets mandat til.Vanskeligheter venter.

Dette kan bli vanskeligere enn mange tror.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse