Annonse
04:00 - 12. juli 1996

From Dusk to Dawn

Regi: Roberto Rodriguez USA, 1996 FILM Lang films ferd mot soloppgang Gutter er nå engang gutter, og ved første og beste anledning er menn det også.

Annonse

Omtrent slik er myten om Roberto Rodriguez: Med syv tusen dollars, krum hals og spansk morsmål satte den pur unge Roberto i gang med å lage en spillefilm som egentlig var tiltenkt det meksikanske videomarked. El Mariachi ble en knallsuksess på den ene filmfestivalen etter den andre, regissøren ble kompis med Quentin Tarantino, autorisert hiphetsguru og alt, skulle man håpe, var såre vel. Sammen har de nå laget From Dusk to Dawn.

Hør: en amerikansk pastor mister troen og tar med sin sønn og datter på bobiltur til Mexico. De kapres av to brødre på flukt fra loven. Vel framme over grensen går de inn på baren «The Titty Twister» (at ingen har tenkt på det navnet før). Og plutselig blir hele betjeningen og mesteparten av klientellet vampyrer!

Den begynner ikke så verst, denne filmen. Man tenker ja, ja, småprektig familie må hanskes med psykobrødre, javel. Ikke så originalt, kanskje, men det fungerer da heller ikke så verst. Tarantino har hatt en finger med i spillet, så dialogene er det ingen ting å si på, miljøet er godt skildret, i det hele tatt: grei skuring. Juliette Lewis har spilt voldtektstruet tenåringsdatter før (Cape Fear), og Harvey Keitel er troverdig og virker forbausende liten. Men så blir alle vampyrer!

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse