Annonse
04:00 - 07. juni 1996

Den siste store trip

Annonse

Hvordan leve evig? Når hippiekongen og psykedelikeren Timothy Leary dør, kommer det frem noen uventede svar. Uventede og latterlige, uventede og kitschy, uventede og tankevekkende. Av .

Det er vanskelig å vite hvordan man skal tolke en av meldingene man finner på hjemmesidene til Leary. Etter man har lest den obligatoriske blandingen av sorg og glede kommer man til boksiden der det står: «I skrivende stund arbeider Leary med en bok, ventet å komme ut i 1997».

Det kan hende meldingen bare ikke er blitt endret etter at guruen i LSD-bevegelsen gikk bort. Men tittelen kan tyde på noe annet også, på at man faktisk mener at han lever videre. «Timothy Leary er opptatt med å skrive sin nye bok for Harper; Den ultimate trip». Boken handler om opplevelsene ved å dø, «det som kommer til å bli den største opplevelsen i mitt liv», som Leary sa da han fikk vite at han hadde dødelig kreft.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse