Annonse
04:00 - 24. mai 1996

Ord – tre mil vest for Kulturby 96

Annonse

Roskilde er allerede synonymt med sommer-rock; at byen ca. tre mil vest for København også sysler med et større skandinavisk poesiarrangement, som det gjorde i dagene 26.-28. april, er kanskje først og fremst en sjællandsk kjensgjerning. Av .

Nordisk Lyrik Festival, som selvfølgelig står dypt inne i skyggen av sin megalomane musikalske fetter, samlet over tre dager et ganske representativt sjikt av hva som foregår innen den egenbeskjedne genren dikt her oppe i det relativt fellesspråklige Norden. Og siden vi har alt har nevnt «felles», er det nå i etterkant av festivalen riktig å legge til felles gode, både fordi språkfellesskapet er et kunstnerisk privilegium for absolutt alle involverte parter – og fordi ordene viser seg som sterkere enn statsgrensene; semantikken binder bedre enn historien skiller.

Naturlig nok er danskene overrepresenterte på podiet, men det er også en fordel for alle som kommer utenfra, det gir sjansen til å få et rimelig bilde og inntrykk av hva som foregår i Danmark i poetisk forstand; og siden det med få unntak er yngre diktere festivalledelsen har plukket ut og invitert, er det også mulig å få en idé om hva som «er på vei» blant de selvsamme yngre dansker.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Forfatterforeningen har beklaget den formen æresrettens arbeid tok.»