Annonse
04:00 - 24. mai 1996

Ord – tre mil vest for Kulturby 96

Annonse

Roskilde er allerede synonymt med sommer-rock; at byen ca. tre mil vest for København også sysler med et større skandinavisk poesiarrangement, som det gjorde i dagene 26.-28. april, er kanskje først og fremst en sjællandsk kjensgjerning. Av .

Nordisk Lyrik Festival, som selvfølgelig står dypt inne i skyggen av sin megalomane musikalske fetter, samlet over tre dager et ganske representativt sjikt av hva som foregår innen den egenbeskjedne genren dikt her oppe i det relativt fellesspråklige Norden. Og siden vi har alt har nevnt «felles», er det nå i etterkant av festivalen riktig å legge til felles gode, både fordi språkfellesskapet er et kunstnerisk privilegium for absolutt alle involverte parter – og fordi ordene viser seg som sterkere enn statsgrensene; semantikken binder bedre enn historien skiller.

Naturlig nok er danskene overrepresenterte på podiet, men det er også en fordel for alle som kommer utenfra, det gir sjansen til å få et rimelig bilde og inntrykk av hva som foregår i Danmark i poetisk forstand; og siden det med få unntak er yngre diktere festivalledelsen har plukket ut og invitert, er det også mulig å få en idé om hva som «er på vei» blant de selvsamme yngre dansker.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.