Annonse
04:00 - 31. mai 1996

kommentar Død og pine!

BT-redaktøren Hans Erik Matre stopper kanskje flere av stunt-poeten Arne «Speed» Mikalsens festspill-kommentarer, hvem vet. Men gjør han klokt i det? Neppe.

Annonse

For om kulturjournalisten Frode Gryttens alter ego begår «det er av sine egne man skal ha det»-uforskammetheter på redaktørens dyrebare papir med eget BT-brevhode, en festspillkommentar Festspillene nå forventer å få en beklagelse fra redaktøren for, så er det nettopp det folkelige synet på de «fiin-kulturelle» festspillene som kommer til uttrykk i det journalisten setter på trykk. Klart at det grenser til nekrofili når store deler av tyngden i årets festspill vier seg til middelalderen, om enn likene av Tristan, Isolde eller Hildegard von Bingen ikke lukter like meget som de med navn Grieg, Ibsen eller Strindberg – i hvert fall for Hvermannsen i gaten. Død kultur gjenopplivet, med andre ord.

Om nå en journalist for en fattig gangs skyld har klart å sette ett eller flere provoserende navn på festspill-katten, så tjener faktisk det kulturen adskillig bedre enn om han hadde latt være å gjøre det, eller som i dette hårreisende tilfellet av smakløs redigeringskunst, først fått saken på, for senere å få den fjernet fra avisen.

Festspillene karakteriserer redaktøren som «vanvittig», om det nå er fordi han lot/ikke lot kommentaren komme på trykk kan man jo lure litt på siden han helgarderte seg ved å gjøre begge deler.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse