Annonse
04:00 - 19. april 1996

Allment og velment

Annonse

For å rettferdiggjøre sine privilegerte posisjoner i det norske mediebildet smykker både NRK og TV2 seg stadig med «public service» eller «allmennkringkastning»s-begrepet. Denne uken var første møte i det nyoppnevnte Allmennkringkastningsrådet som skal vurdere om NRK og TV2 oppfyller sine «public service»-forpliktekser. Av .

Men hører ikke egentlig disse begrepene til i en annen tid? I flerkanalsamfunnet kan vel alle, eller ingen, egentlig smykke seg med å være «public service»?

Minnet om NRK, den gamle monopolinstitusjonen som visste best, står for de fleste som inkarnasjonen på den sidrumpa kanalen til alles beste. Slik Lille Lørdag så levende har parodiert, ble det advart mot å se for mye på fjernsyn, «Finn heller på noe med familien», oppfordret fjernsynspatriarkene. Og hvis du nå absolutt måtte se på fjernsyn var det et poeng at det du så skulle være oppdragende, dannende; nyttig for deg på en eller annen måte. Og på grunn av NRKs monopol så alle på det samme.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.