Annonse
04:00 - 05. januar 1996

Nye kinoomtaler

Annonse

leve det er å elske. Vellykket situasjonskomikk, gjenkjennelige typer og flere kostelige opptrinn, skjønt enkelte gir en følelse av å more seg på rollenes bekostning. Det er neppe meningen. Uansett har denne romansen liten overføringsverdi, ettersom den er påstått og illustrert, akkompagnert lidenskap, og dertil ikke så interessant per se. Så gjorde det det. Så er det synd på mannen hennes. Alle spiller bra. Och? (SAGA)

Hudløs kjærlighet. Velregissert og velspilt skildring av en ung mann med sinnslidelse som elsker gift kvinne. Mannen liker det ikke. Noe hysterisk klimaks, men flere interessante samlivsproblemstillinger indikeres. Kjør terapi! (COLOSSEUM)

Dødelige Maria. Da Maria ble født døde hennes mor, og hennes pleietrengende far klandrer henne for at han fikk slag. Hennes mann, en gammel pokerkamerat av faren, er heller ingen sjarmklump. Selv samler hun på døde fluer. Skjønnheten er i det hele tatt ikke særlig fremtredende i hennes liv. Et frieriet til cineastene som bygger på filmens filmaktighet og den nærmest ekspresjonistiske lydbruken. Dødelige Maria er poetisk og fiffig på samme tid. Men fy farao så mye tristesse på en gang. (KLINGENBERG)

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Helseministeren har selv sviktet sin informasjonsplikt overfor regjering, storting og befolkningen og han har heller ikke fulgt loven.