Annonse
04:00 - 05. januar 1996

Norsk storsatsing på satelittstyrt transport

Annonse

Sentrale samfunnsinstitusjoner tar i bruk satellittbaserte posisjonsfølgings-systemer i stor stil. Ambulanser, politi- og brannbiler, busser, gods og verdi-transport skal overvåkes. Av Mari Forseth

Posten, Politiet, Ambulansetjenesten og Brannvesenet er med. Kreditkassen, Rema, Linjegods og Stor-Oslo Lokaltrafikk (SL) er også med. I et avansert prøveprosjekt, der deltakerne i løpet av de 3 nærmeste månedene får utstyrt bilparken med satellitt-mottakere. Inne på sentralene sitter kjøreledere og sikkerhetssjefer og følger kjøre-tøyene på kartet via PC’en.

– Bedre service til publikum, færre ran og bedre utnytting av ressursene er gevinster vi regner med å høste fra posisjonsfølgingsystemer, sier sikkerhetssjef i Posten Arne Nordheim, til Morgenbladet. Posten har installert et slikt system i 200 av sine biler, og utvider stadig antallet. Bare for året som gikk, har Posten investert nærmere 10 millioner i systemet, inkludert opplæring av 600-700 ansatte over hele landet.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse