Annonse
04:00 - 19. januar 1996

Når biblioteket møter den moderne tid

Annonse

Ut av januarskodden – som et helnorsk uttrykk for etterkrigsdrømmen: Rådhuset på Jessheim. Folkets borg i få, men laaaangstrakte etasjer. Og i kjelleren: Folkebiblioteket. Selve sjelen. En sjel som har sovet siden 70-tallet. – Våkn opp alle torneroselignende bibliotekarer! Av

På veien ned til bøkenes hjem(me)sted står et skilt: Eventyrstund på Biblioteket hver Mandag kl. 10-11. Været minner om et barndommens besøk på skolebiblioteket. Slaps og tykkbrillet tåke. Den obligatoriske hunden i bånd er også på plass utenfor inngangen. Berre ein hund. Per Sivle.

Selve inngangsdøren er slik elektronisk en. Skyvedører i glass. 80-talls. I hallen henger det plakater og oppslag om konserter, teaterturer og den oppsøkende bibliotekstjenesten. Ved skranken sitter en gråhåret bibliotekar og blar i adressekort. Reolene er grå og bokryggene mangfoldige. Innerst i lokalet befinner seg en putekrok for barna, med tegninger av deres biblioteks-opplevelser.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.