Annonse

Annonse

04:00 - 19. januar 1996

Når biblioteket møter den moderne tid

Ut av januarskodden – som et helnorsk uttrykk for etterkrigsdrømmen: Rådhuset på Jessheim. Folkets borg i få, men laaaangstrakte etasjer. Og i kjelleren: Folkebiblioteket. Selve sjelen. En sjel som har sovet siden 70-tallet. – Våkn opp alle torneroselignende bibliotekarer! Av

På veien ned til bøkenes hjem(me)sted står et skilt: Eventyrstund på Biblioteket hver Mandag kl. 10-11. Været minner om et barndommens besøk på skolebiblioteket. Slaps og tykkbrillet tåke. Den obligatoriske hunden i bånd er også på plass utenfor inngangen. Berre ein hund. Per Sivle.

Selve inngangsdøren er slik elektronisk en. Skyvedører i glass. 80-talls. I hallen henger det plakater og oppslag om konserter, teaterturer og den oppsøkende bibliotekstjenesten. Ved skranken sitter en gråhåret bibliotekar og blar i adressekort. Reolene er grå og bokryggene mangfoldige. Innerst i lokalet befinner seg en putekrok for barna, med tegninger av deres biblioteks-opplevelser.

Som forventet finnes det også et par hyller med plater og videokassetter. Utvalget er lite og usystematisk. Men flere ungdommer er likevel på vei ut og inn med videoer. Så da så. Trafikken ut og inn av dørene er i det hele tatt ikke ubetydelig. Skoleungdom, pensjonister, foreldre med barn. Folket. De er her, uansett hvor bra eller dårlig denne bibliotektjenesten nå engang er.Stoff

Lese mer?

UKEPASS
59,-
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 35,-
per uke
Følg de viktige debattene og få en dypere innsikt i samfunnsaktuelle saker hver uke.
ARTIKKEL
20,-
Betal med Vipps/mCash/PayPal/Bitcoin.

Annonse