Annonse
04:00 - 05. januar 1996

Han får togene til å gå i tide

Annonse

Det intellektuelle hurtigtoget Hernes ble Helseminister i rekordfart. Professorens politiske resultater i KUF var unike. Et åndsmenneske av unorske proporsjoner er han også. Ved en vellykket omlegging av helsevesenet kan kanskje den teknokratiske og elitære statsråden ende opp i regjeringsbyggets toppetasje? Som den sterke mann… Av og Erling Dokk Holm

Spekulasjonene har allerede begynt om hvaslags reformer Hernes planlegger for helsevesenet. Selv har han uttalt at han først «vil gå inn i en læringsperiode». Men at reformene kommer til å komme, kan det herske liten tvil om. Kanskje vil han legge alle fylkessykehusene under statlig styring? Sterk styring er jo så unektelig blitt den nye ministerens varemerke. I Aftenposten 12 februar i fjor uttaler han, med bakrunn i Reform `94: – Det hadde vært lettere for meg å gjennomføre reformene hvis jeg hadde hatt beslutningsmyndighet helt ned til den enkelte skole…

Videre sier han noe om fylkeskommunenes berettigelse og slikt, men vekten ligger unektelig på ønsket om egen styring.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.