Annonse
04:00 - 07. april 1995

Noter

Annonse

Noter

UT AV KULDEN, inn i varmen siste uken i april i Wien, for der finner du Welttöne-festivalen som denne gangen byr på musikk fra det nordlige Europa. Programmet omfatter 23 grupper og solister fra Finland, Norge, Sverige og Island, og disse skal sørge for å gi mening til begrepene etno, jazz, rock, maskin rock, pop, techno, avant-garde techno og eksperimentell musikk.

TIVOLI i København? Der finner du Det Kongelige Kapell som under den franske dirigenten Yan Pascal Tortelier, en av de mest betydelige dirigentene i det franske kulturlivet for tiden. Ikke så rart at nettopp han den 25. april gjør Ravels Valses nobles et sentimentales, men også 1945-versjonen av Stravinkijs Ildfuglen – et verk som forøvrig ble fremført i Tivolisalen under ledelse av den 76-årige komponisten i 1959. København er forøvrig Europas kulturby i 1996, med spesiell satsing i St. Petersburg. Etter at Thessaloniki har fått samme æren i 1997, står Stockholm for tur i 1998 og Weimar i 1999. Men hvem får æren i år 2000? Det vet vi ikke ennå.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse