Annonse
04:00 - 22. desember 1995

Kvinne med slips

(Gazon Maudit) Regi: Josianne Balasko Frankrike 1994 Ingen kur for frankofobi Det er sagt før: franskmenn er morsomme, komedier er morsomme og sex er morsomt. Men franske sex-komedier er ikke morsomme.

Annonse

FILM

Laurent (Alain Chabat) og Loli (Victoria Abril) nyter det som konvensjonelt kalles et lykkelig familieliv. De har en liten unge, de har et stort hus, Victoria steller hjemme og Laurent veksler mellom å tjene masse penger og være utro. Inn i deres liv kommer disc-jockey’en MariJo (spilt av regissøren selv) og setter livene deres på hodet.

Kvinne med slips er en av disse franske filmene som gjør at man føler seg mere umiddelbart beslektet med, la oss si, Dowayo-folket i det nordlige Kamerun, enn med franskmenn. Et av filmens hovedpoeng er å vise hykleriet til Laurent, som horer i vei i vilden sky samtidig som han synes utroskap fra en kvinnes side nærmest er sykelig. Franskmennenes ubønnhørlige fremmedhet kom frem på samme vis i Tre menn og en baby, der humoren spilte på at i et hus med tre voksne menn var det ingen som kunne skifte en bleie. Er det morsomt når en mann ikke kan skifte en bleie? Må man bevise at det er dobbeltmoral å si at en mann kan knulle rundt, mens en kvinne ikke kan? Og dette landet er vi alliert med!

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse