Annonse
04:00 - 22. desember 1995

Heldiggrisen Babe

(Babe -the Gallant Pig) Regi: Chris Noonan Australia, 1995 Spis kosher! Ikke fortell dine barn hvor ribba kommer fra etter denne filmen.

Annonse

FILM

Ingen kan med hånden på hjertet hevde at det lages mange filmer der en gris spiller hovedrollen. Bikkjefilmer finnes det flust av. Apefilmer er også en egen sjanger, blant annet har Clint Eastwood hatt en sjimpanse som med-hovedrolleinnehaver i hele to filmer. Men filmer om griser er det langt mellom.

Grisen Babe blir født på et svineoppdretteri, men grunnet tilfeldigheter havner han på en bondegård i stedet for på slakteriet. På gården er han den eneste grisen, men finner snart venner i både sauer, bikkjer og ender. Det viser seg etterhvert at han har spesielle anlegg som gjetergris. Mens fårehundene får sin vilje gjennom takket være brysk, militaristisk tone, klarer Babe å snakke til sauene for å lede dem dit de skal. Bonden, kalt «sjefen» av husdyrene, skjønner raskt at det er noe spesielt med Babe, og melder ham på til et fårehund-stevne.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse