Annonse
04:00 - 22. desember 1995

Desembereventyret

Annonse

øndag 17. desember åpnet den årlige stipendieutstillingen på Kunstnernes Hus.

I alt 1257 stipendiesøkere har valgt ut et av sine arbeider som stilles ut, og huset er fylt til randen med mer eller mindre tilfeldig plassererte kunstverk. Til og med kjelleren er tatt i bruk for å romme alle deltakere. Et generøst kaos som ikke skiller mellom god eller dårlig, tematikk eller materialbruk. Tilfeldighetene er hva som setter kunstverkene i en innbyrdes kontekst, noe som gir en fin motvekt til den etterhvert så velredigerte utstillingstrenden.

Vi har her i alle fall en oppsummering av hva deler av den norske kunstnerstand har produsert i løpet av det siste året. Omtrent 17 millioner kroner skal fordeles på 329 enkeltstipendier av en tverrfaglig stipendiekomitè på 12 deltakere, oppnevnt av Norske Billedkunstnere. Her skal komiteen gjennomgå 7000 lysbilder. Vi anbefaler romjulen til en rolig spasertur innom Kunstnernes Hus hvor du kan få med deg utstillingen som ofte benevnes den egentlige høstutstillingen.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.