Annonse
04:00 - 22. desember 1995

- Bare en liten gnist…..

Annonse

– Vold er den eneste metoden disse lederne kjenner til som gjør at de kan beholde makten på. Selv dyret i jungelen vet at man kan bruke vold for å tilrøve seg verdier, det er det laveste instinktet i den menneskelige sjel, sier Nobelprisvinner i litteratur Wole Soyinka til Morgenbladet. – Det er liten tvil om at militærregimets dager er talte. Det eneste er hvor mye skade det får gjort før det faller. Vi er helt avhengige av en aktiv verdensopinion, skal omveltningen i Nigeria skje raskt og uten for mye blod.

– Jeg har ikke gjort annet de siste månedene enn å reise rundt og oppfordre til en total isolasjon av regimet i Nigeria. Det er et brutalt regime, ufølsomt overfor folket, ruset på sin egen makt. Det er foraktfullt overfor menneskeliv, slik vi har sett nå i det siste med henrettelsen av Ken Saro-Wiwa, og en rekke andre som verden ikke har gitt den samme oppmerksomheten.

Hvit drittsekk – svart drittsekk..

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse