Annonse
04:00 - 06. oktober 1995

Sveitsisk lydarkitektur

Annonse

THE YOUNG GODS De er sampling-rockens dinosaurer. De kan riktignok ikke måle seg med Pink Floyd i antall fans, men slår desto hardere fra seg i ren desibelkraft. Møt lydarkitekt og vokalist Franz Treichler i The Young Gods.

SONISK SCENE

Etter tre års stillhet var The Young Gods tilbake i sommer med albumet Only Heaven. Tiden hadde tydeligvis jobbet til de sveitsiske guders fordel. Only Heaven er nok et eksempel på hvordan teknologisk innsikt og elektronisk spissfindighet ikke nødvendigvis resulterer i digital «pling-plong»-musikk. The Young Gods har alltid vært opptatt av å skape organisk musikk, de har blandet de mest ekstatiske øyeblikkene fra rocken med techno-musikkens disiplin. Resultatet er hardtslående turbo-rock uten pinlige gitarsoloer, men med hektende samplede gitarriff.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse