Annonse
04:00 - 06. oktober 1995

Rasepolitikk: Både svarte og hvite politikere vil søke å utnytte tirsdagens dom i saken mot O.J. Simpson. Dette vil føre til en ytterligere polariseri

Annonse

SVARTE TAPER PÅ SIMPSON-DOMMEN

«It never rains in Southern California» heter det i sangen. Ikke dømmer man folk der heller kan det se ut som. Tirsdagens frifinnelse av O.J.Simpson kommer på toppen av tidligere frifinnelser av politimennene som banket opp Rodney King og brødrene Menendez som selv innrømmet å ha drept sine foreldre.

På bakgrunn av dette er det mange i USA som vil stille spørsmål ved forskjellige sider av rettsvesenet. Gjennom ni måneder har det amerikanske folk fått et innblikk i rettssystemet som både har forsterket og forandret tidligere oppfatninger. I tillegg er saken så full av politiske sprenglegemer at den også vil få politiske endringer.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse