Annonse
04:00 - 27. oktober 1995

Intervju med Sven Olov Wallenstein

Annonse

Sven-Olof Wallenstein (W): Født 1960, studert filosofi, idéhistorie, gresk; medredaktør i Kris fra 1989, var med å starte kunsttidsskriftet Material i 1991, har undervist ved Stockholms universitet. Avhandling om Heidegger. Har også arbeidet mye med oversettelser, bl.a. av Heidegger, Frege, Husserl, Levinas, Derrida, Lacan. Som han sier: «Å oversette tekster, er en bra måte å lese dem på». I den senere tid har han arbeidet mer praktisk med kunst, og bl.a. arrangert utstillinger. Wallenstein har også vært gjesteprofessor i kunstteori ved Konsthögskolan i Stockholm. Intervjuet ble gjort i forbindelse med en forelesning om Hegels estetikk ved Statens Kunstakademi i Oslo, i april 95.

INTERVJUET AV OG TRULS LIE

G: – Kunne du si noe om funksjonen til et blad som Kris, slik det var ved starten og slik det er blitt idag?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Hun setter seg på beaten, og eier den.»
«En æresdom kan, i motsetning til en landssvikdom, ikke sones.»
«Det er ikke treffende å karakterisere forslaget som masseovervåkning av egne innbyggere.»