Annonse
04:00 - 06. oktober 1995

Gorbatsjov ser tilbake:

Annonse

I disse dager er det 5 år siden DDR-regimet falt og den tyske gjenforeningen ble en reell mulighet. Den siste president i Sovjetunionen forteller her om sin rolle i gjenforeningen, hvordan han slo hånden av Erick Honecker og hvorfor han ikke lengter tilbake til tiden før murens fall. Gorbatsjov er i dag en svært populær mann i Tyskland, mens han i sitt hjemland blir møtt med hån. Naturlig nok, han førte sammen et delt Tyskland, men splittet opp Sovjetunioen.

«OK, jeg ga bort DDR»

– Mikhail Sergejevitsj, USAs president Ronald Reagan holdt 12. juni 1987 en tale ved Brandenburger Tor i Berlin, der han henvendte seg direkte til deg. Han sa: Mr. Gorbatsjov, riv ned denne muren. Hva syntes du den gang om den ideen?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse